Konge kanel snegle

Når det er søndag skal der jo hygges ved morgenmaden…så er det en kanelsnegl der skal slutte søndags morgen bordes hyggen…..så fik da lige bagt en god bunke til bordet og fryseren. Så mens jeg sidder og nyder en god kanel snegl med en dejlig kop kaffe(jeg er jo ikke sukker forskrækket…har ikke smør fobi…eller bange for at blive tyk elsker bare mad og kage af gode råvare)får jeg mig lige et overblik på gulvet hvor der ligger……. yoga tøj, solfaktor, bade tøj og en masse dejlige oplevelse ved jeg…glæder mig helt vildt.

Konge kanel snegle

Hvad skal jeg så bruge og hvordan skal jeg gør

  • 80 g smør
  • 250 g ølands hvede eller sigtet spelt
  • 1 dl planet mælk(jeg bruger mest mandel mælk) du kan også bruge en god sødmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 25 g kokos sukker
  • 1 tsk vanilje pulver
  • lidt salt

Fyld

  • 100 g smør
  • 150 g rigtig god marcipan
  • 25 g kokos sukker
  • 1- 2 spsk kanel

Skær smørret i stykker og smuldre det med melet

lun mandel mælken, tilsæt gær og opløs gæren i mælken.

Bland den lune mælke – gær blanding i mel blandingen sammen med æg, sukker, vanilje, salt og ælt det godt, hvis det klister evt lidt mere mel i.

stil et lunt sted til hævning mindst en time

Lav fyldet, bland smør, marcipan, kokos sukker og kanel godt sammen.

Tænd ovnen på 200 grader

Rul dejen ud til en firkant og smør fyldet på, rul til en roulade, skær i passende stykker, jeg bruger altid silikone forme  så fyldet ikke løbe ud over det hele

Bages 15 til 20 min, tages ud af formen når de har kølet lidt af

KANEL-DRØM

pyntes med glasur…frysetørrede hindbær, chokolade, hakkede nødder eller hvad men nu har lyst til…

KANEL-DRØM-2

De smager bare så skønt, jeg elsker kanel snegle men helst de hjemmebagte så ved man at det kun er lavet af gode øko råvare.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*