Ladakh…..nord Indien

Så er det højlandet der kalde. Ladakh……nord Indien, et område der ligger 3500 til 6000 m over havet så vi er højt oppe. At flyve her op er lettest, men så er man bare ikke af klimakset når man træder ud af flyet. Første besked er hold dig i ro næste 24 timer. Det sjove er, skal da lige ud og gå en lille tur…. og hvad ligner man så en på langt over 80 i snegle tempo stadig pustende med stop hver 10 skridt. Det ses hurtig nååå de er lige ankommet. HA HA HA her i Leh er det helle ikke unormalt at se folk på hoteller side med ilt masker som det er da det mest naturlige i verden. Men Højdesyge skal man ikke spøge med, og der er ikke en guide her i Ladakh der ikke er obs på hvordan du har hele tiden, ellers er det ned  på hospitalet. Det var så det Praktiske om Ladakh….så til det smukke…men den utrolig smuk blå himmel, at komme fra  Delhi med larm og skidt er det som at komme i himlen med frisk klar luft en stor gæstfrihed og ingen affald på gaderne….I LOVE THAT.

Dette område er buddhistisk, Tibetansk buddhistisk. Som jeg om om får fortalt, det er ikke en religion med en livs filosofi.

Leh byen på toppen

Ladakh.....nord Indien

Leh ligger i 3500 m højde, men er en dal med bjerge hele vejen rundt, det gør den smuk og frodig. Viste godt at her var turister fordi deres høj sæson ligger nu, men så mange hvid på en gang kom lidt bag på mig…ja ja jeg er jo også en af dem + de unge inder har også fundet vej til Ladakh. Byen er skøn har en dejlig hovedgade der er spækket med souvenirens og smarte cafeer, men skidt det hygger og dejlig med en ordentlig kop kaffe. Så med en dags hvile kom en dag med køre tur lidt rundt i yderkanten af byen for at se nogle af deres gamle kloster.

Der handles stadig grønt på hovedgaden som altid…..samme folk i nye omgivelser.

Ladakh.....nord Indien Ladakh.....nord Indien

For foden af det gamle konge palads ligger det muslimske kvarter. Der er ikke mange af dem i byen mere.

Ladakh.....nord Indien

Men dejlig alt forskellige religioner kan færdes frit og hyggelig omkring hinanden.

Ladakh.....nord Indien

Alle byer har et tempel og selvfølgelig her Leh også et der bliver besøgt flittig hverdag.

Shey Palace …Hemis Monastery …Thiksay Monastery…Ancient Palace…ShantI Stupa

8 timers historie undervisning om hvordan budismen kom til Indien. Spændende hvis man er til den slags viden, jeg vil skåne jer og kunne lige komme med lidt sjove fortællinger og smukke fotos. Budisme er jo meget forskellig fra område til område….land til land.

Ladakh.....nord Indien

Shey Palace

Man kan da godt snakke i mobil selv om man er munk.

Som til dels også er et Tempel. Historien fortæller at en munk fra Afghanistan bragte digte og skrifter fra budismen til Indien. Han var så smart at skrive på stoffet til sin turban og iklæde sig deres hvide klæde dragt da har flygtede. Så til hans ære begyndte man at bygge templer til budismen i Ladakh området. Han er afbilledet i mange af deres templer rundt om i området.

Toppen af den smukke Stupa.

Udsigten over dalen, ses tydelig hvor frodig her er.

Hemis Monastery

På vej ud og vi er på vej ind.

Det største tempel i Ladakh. Tilhører tibetansk budisme, huser også en buddhistisk skole. Deres sjove hat som de har på her stammer fra den hvide munk fra Afghanistan, dog jo i en lidt anden udgave en det hvide stof han havde snoet omkring hovedet.

Fordi Dalai Lama er i byen er der proppe med buddhistisk munke der ønsker at møde ham. Så lidt heldig er man da, selv om jeg ikke mødte ham kan man tydelig mærke energien i byen ved hans besøg.

Inde fra gården.

Udefra.

Thiksay Monastery

Dette tempel er en mini udgave af det store Potala tempel i Lhasa Tibet. Historien fortæller at en kongesøn/munk(forstod ikke helt min søde guide om det var det enen eller andet) fandt en stor gulerod og riset hele det store tempel ind i guleroden. Der skete bare det at under rejsen/flugten til Indien blev guleroden lidt indtørret og skrumlet ind til det halve. Ha ha ha altid godt med skønne historier. Der for blev det kun til en mini udgave af Potala, og har man set og været i det store (det var jeg i 2014) var den gulerod meget skrumpet, men stadig en stor oplevelse at se.

Stor slået alligevel. Et must see.

Ancient Palace

Gammel konge palads. Der er ikke mange muslimer i byen, men kongens søn blev gift med en muslimsk kvinde og hun forlangte at der skulle bygges huse i byen til hendes tjeneste folk. Den gamle bydel neden for paladset er derfor til dels beboet af muslimer ikke mange. Ud over det blev der også bygget en stor fin moske til dem lige midt på hovedgaden. Den moske står der fint endnu og bruges af de få muslimer der er tilbage i byen.Ladakh.....nord Indien

Det muslimske kvarter.

Ladakh.....nord Indien

Shanti Stupa.

Denne stupa er bygget af en japansk buddhist. Den bliver kaldt Freds Stupa…bygget for WORLD PEACE…og indviet af Dalai Lama 1991.

Sidder lige så stille og tænker hvor er jeg dog et heldig menneske, at have mulighed for at opleve verden. Det er med stor taknemlighed til alle de skønne mennesker jeg møder på min færden ude i den store verden. Har i dag sidde i kø i en bil på vej ned fra et højde pas med to fantastiske unge inder. Den gælde de viser for deres land og det vide begær de har ved at høre om mit land gør mig altid glad helt ind i mit hjerte. At rejse er at leve eller at leve er at rejse…jeg ved det ikke…. men for mig handler det ikke om verdens kort med knappenåle eller tjek nu har jeg være der…det handler om den kærlig man altid møder hvis man bare selv er lidt åben over for alt det der jo er så fantastisk omkring en. Verden skal være min legeplads var min tanke da jeg var yngre. Det er den blevet gennem job, yoga og rejser og jeg er dybt taknemlig hver gang jeg er af sted. Om det er smukke Danmark, skønne Europa, det mægtige Amerika eller mit elskede østen. Verden er vidunderlig på sin helt egen finurlige måde, men det er alle os unikke mennesker der gør det helt speciel. Så husk åben dit hjerte og byd velkommen til det smukke du oplever og møder på din vej. Mød mennesker med åbne arme, kan kun sige du vil aldrig fortryde det.

På toppen

Dejlig tur og jeg kunne blive ved med at fortælle og vise….så lige et sidste fra det høje nord. 5600 m oppe.

 Alle elsker selfies…

Natur og små lands byer der er så meget at se…..et sted vær at besøge. Ladakh nord Indien.

Stupa i tre farver bliver set mange steder som man også ser buddha i de farver.

BLÅ, HVID, GUL, TRANSFORMATION, MEDITATION/RENHED, VISDOM

Taknemlig er jeg

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*