Ja vi går mod vinter men is kan jo spises hele året eller hvad…men især her på en lørdag aften hvor lidt lækkert høre med til hyggen…..Denne is er en veganer is og smager af mere macadamia veganer kokos is med chokolade. Den er fed lækker og skøn at have i fryseren. Jeg ønsker mig vildt meget en is maskine fordi jeg syntes der kan laves mega mange gode og sunde is. Var i New York sidste efterår og fik det meste fantastiske is både veganer og fløde is fra isfirmaet VanLeeuwen.
Så er du på vej til den store by så husk at tjekke deres is cafeer ud du vil ikke fortryde.
http://www.vanleeuwenicecream.com/
Fantastisk is og fik da også deres is bog…..så nu er det bare is maskinen
Men uden en ismaskine handler det om en rigtig god blender/ foodprocessorer så kan du sagtens lave en rigtig god Macadamia veganer kokos is med chokolade.
Hvad skal jeg så bruge og hvordan gør jeg.
VEGANER – GLUTENFRI – LAKTOSEFRI
- 175 g macadamia nødder
- 2 moden med frossen bananer
- 200 g kokosmælk, det fede
- 1 spsk kokosolie smeltet
- 2 spsk agave sirup
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver
- lidt hav salt flager
choko nøde fyld
- 50 – 75 g g en kasse Pana kanel chokolade som er en raw chokolade, ellers brug god mørk chokolade
- 2 spsk kakao nibs
- 50 g hakket valnødder
- 50 g hakket macadamia nødder
Kom macadamia nødder i vand og lad dem trække i mindst 4 timer. hæld derefter vandet fra.
Kom macadamia nødder og kokos crem (det fede i kokosmælken)i en foodprocessor og blend på høj speed til det er lækkert cremet.
Tilsæt frossen bananer, hav salt, kanel, vaniljepulver og smeltet kokos olie. Blend igen til isen er glat og cremet. kom isen i en skål.
Tilsæt dit hakket fyld, vend det godt rundt i isen. Kom isen i en beholder og frys i 4 timer. Fryser du det længer tid lad det stå i køleskabet en timer før servering…det smager fantastisk.
Den gode veganer is med det skønne raw chokolade fra Pana. Er du til god chokolade er det mærke vær at prøve.
https://www.facebook.com/panachocolate/
God is tid
Rikke