Så jeg landet i Ubud igen, denne gang til et lille mad eventyr. Sidst jeg var her spiste og boede tæt på den fantastiske restaurant Sayuri Healing food og opdagede til min store glæde de have en kokke skole. Mit mad eventyr hedder Raw food, ikke ukendt for mig men altid dejlig med nye spændende ideer.
På en anderledes mad skole
2 uger meget nyt, dog noget kend + ture og en flok nye mennesker. Så mine antenner er ude i alle retninger, men skønt at komme på mad eventyr især når det er så fantastisk. Kan kun sige den skønne Sayuri er et fantastisk menneske og en super lære fra sig kvinde. Udover Sayuri er der to andre meget dygtige underviser Ella og Vanessa. Mad er vigtig det skal vi huske for både krop og sjæl, så spis nu noget ordentligt mad. Med den klima verden vi lever i, det stres der rammer så mange og alle de dårlige madvare der produceres bare for at tjene kassen, skal vi hvis til at hanke lidt op i den sundhed.
Hvad vil du være glad rund og rund eller træt trist og tynd. HI HI HI
Lad undervisningen begynde…..Her er søde Ella i gang med et chokolade eventyr.
mad eventyr
Det lige på og hårdt, og ja det så ok. Det fast arbejde at være på skole, jeg har valgt yoga kl. 7 til 8.30, skolebænken fra 9.30 til 15.30 så det ikke helt ferie. Der skal læsere, smages og udforders. PS. men ikke yoga hver dag nogle morgner skal nydes i ro og fred.
Hvad skal der læres, det er jo raw food…ikke opvarmet mad, dvs. højest lige midt 40 grader for ikke at ødelægge de gode egenskaber frugt, grønt, nødder og frø har. Udover det ikke er op varmet mad handler det også om at dine råvare ikke kommer alt for langt væk fra din bopæl, men den er lidt svær en gange imellem. Tænke på mest at bruge hvad findes af gode råvare i de forskellige årstider. Raw food er vegansk mad, uden kød så protein skal komme andre steder fra, så nødder og frø har en stor andel i denne kost + en masse god fermenteret ting som giver de gode bakterier til fordøjelsen og bare en mega god umami smag til alt det grønne.
Det bare alt i godt i godt.
Uge 1 mad eventyr
Faktisk super sjovt at have en fri leg med råvare og trylle dem om til rette fra alverden lande uden brug af ovn og komfur. Men der er lidt vigtige redskaber der skal til i et raw food køkken.
- mega stærk blender
- foodprocessor
- dehydrater
- spiralmaskine
- net til at sig dit mælk i
- gode knive
Så kommer du rigtig langt. Så var lige en tur rundt i verden. Italien, Mexico, Japan og Indien + dessert selvfølgelig. Men der jo også de sunde fermenteret ting, kombucha, kefir, kimchee, sauerkraut og yoghurt.
Squash spaghetti, lækker tomat sove med pamasan, pesto og en god salat så du godt fyldt med sunde sager.
Pizza med avokado og vegansk cremet ost. Alt hvad der skal laves af bunde, kiks eller brød bliver lavet i dehydratoren.
Så var der gang i Mexico, med mole og salsa + chips.
Chokolade mole, chili a la kød fyld og en skøn sour cream dip.
Japanske tun ruller…de var altså vildt gode.
Indisk samosa, biryani ris grøn karry til…alt er godt.
Men lad mig nu lige huske hvad et mad eventyr også handler om, det søde køkken.
Chokolade, raw hjemmelaver fantastisk smag…OG
Ja ja ja kager, denne her en vegansk oste kage med hindbær twist. Jeg elsker de kager kan spise dem til morgenmad, det må man altså godt engang i mellem.
Spirulina tur
Spirulina er meget mere end grønt vand. Var på en fantastisk tur til Balis eneste spirulina gård.
Det er så det grønne Spirulina vand. Det er en fransk mand der har starter denne og Balis eneste spirulina, spændende læring om denne super food, sunde sunde grønne alge. Men det en længer historie så den må komme en anden gang.
Når spirulina sigtes igennem denne fine sig kommer det fineste grønne pasta…..og den smager faktisk beder en pulver….men det kan vi jo ikke købe i Danmark og det holder kun en uge på så skal det være brugt øv øv for det.
Men smuk grøn farve, som en cremet pasta lige til en total grøn smoothies. PS. jeg købte bare pulver det bedst i en rygsæk der skal hele vejen hjem til Danmark.
Så blev det tid til at høre om JAMU, indokinesisk sundheds drik, som stammer fra de indonesiske shamaner. Det var alt i planter som medicin, sundhed og forebyggelse. SPÆNDENDE.
Så fik lige smagt på en varm Jamu, fyldt med gurkemeje, rødder og en masse andet godt..så jeg stutter af sundhed.
spændende uge og et hoved der er prop fyldt med ting der lige skal fordøjes.
Så jeg lader billedet stå af de smukke balinesiske kvinder…..og om lidt vender jeg tilbage med uge 2.
Uge 2 mad eventyr
Så var det uge 2, nyt hver dag så meget skal tages ind. Men begynder ugen med hvordan laver vi vegansk ost og en mega god chokolade tærte. Mest ost er lavet af cashewnødder der er fermenteret og lageret som vi kender fra osteverden.
DIV. oste med smag, blå med spirulina (kan nemlig også komme i blå), næste med soltørrede tomater + oliven, en uden og sidste med valnødder. Spændende og meget god smag.
Før det bliver til fast ost, kan man bruge det som frisk ost blød og cremet med lige den smag du vild med…uha det godt.
Dessert glemmer jeg aldrig, raw chokolade tærte. jeg klapper i mine små hænder.
Så var der mellem østen, thai mad og amerikansk burger tema. Ikke at forglemme finale middag for gæster.
Rød hummus på sesam i stedet for kikærter, koriander salat med blomkåls i stedet for bulgur.
En burger bøf på salat, med tang salat cashew mayonnaise, ketchup og rød sauerkraut. Thai fik jeg spist smagt fantastisk ha ha alt det foto mad noget maden bliver jo kold før det bliver spist….når ja det jo raw food så det aldrig varmt. Og der var fler kager men det må blive der hjemme de kommer på foto og tryk.
Fest finale afslutning
Et kursus med papir på krævet jo ligesom et finale projekt. Der skulle laves en fest middag med alle de ting vi havde lært og serveres for gæster, 5 grupper (4 i hver er vi) 5 slags hoved retter 5 slags desserter + lidt ekstra der kom fra deres køkken til at supplere med. Så i gang med os, fin gruppe jeg er i men en skulle afsted to dage på et andet kursus, en blev syg så to tilbage….jaaaaa men det gik vi måtte bare lige slette lidt i menuen og få køkkenet til at hjælp os. Men alt lykkes jo alligevel.
Vi er to, Karoline lige i en stund hvor der skal være pause og spille en smuk sang for mig. (Karoline er musiker, synger og spiller fantastisk neeeej jeg var heldig at vær i gruppe med hinde)
Vores ruller er ved at tage form, servers med ingefær sesam dressing og kimchee.
En gruppe med papaya wrap med grønsags fyld, mango salsa og rød dragon frugt dip.
Tex mex tacos med …better the beef, eller beder end kød.
kold vandmelon tomat suppe med twist af lime.
Fik ikke taget fotos af alle kager alt gik så stærkt og ikke ikke så fint foto af vores, men den vandt i smag, konsistens men ikke udseende tids pres gør mærkelig ved folk. Cremet banan chokolade kage, nøde fri, for den har jeg fået så mange af at jeg trænger til pause.
Slut for denne gang, på mit mad eventyr men det fortsætter, der skal skubbes nogle grænser i mad verden og mad er meget mere end bare sovs og kartofler med en frikadelle til.
Hurra jeg er glad har været en fantastisk oplevelse og jeg vender tilbage for har fundet en chokolade skole her nede og det kan jeg lide.
Spise steder i Ubud hvis du svinger forbi og er til grøn god mad.
Min skole hos Sayuri en smuk dygtig og dejlig japansk kvinde.
https://sayurihealingfood.com/
de har også raw food skole
https://theseedsoflifecafe.com/
Balinesisk mad
https://casalunabali.com/indus-restaurant/
God kaffe mange steder med her med eget risteri