Madbrød med gulerødder a la Indien

Så blev rejsen fundet og halvt planlagt, Indien og den gang det nordlige, så syd Indien i februar på yoga uddannelse og nord Indien med kultur til sommer ferien, så er Indien hvis også lige besøgt for i år, men Indien er jo stor så ja der er en del at se. Men vi har allerede en lille liste med de næste par rejse mål, dejlig altid at have nogle rejse drømme til de fremtidige rejser. Men Indien blev det til så måtte da bage et skønt madbrød a la Indien. Madbrød med gulerødder a la Indien med gurkemeje, ingefær, kanel og koriander det smagte fantastisk og fik en meget flot gul farve. Så var i vilde med broccoli fladbrød, så er i også vilde med det gule brød, og det gode er alting behøver ikke være så svært, denne her opskrift er super let, men selvfølgelig også af det lidt dyre når det er mandelmel der bruges, men det smager godt er sundt, er fyldt med gode fedtstoffer og vitamin.

GULERODS-BRØD-FS

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

( VEGETAR – LAKTOSEFRI – GLUTENFRI )

Tænd ovnen på 175 grader.

  • 120 g mandelmel
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk gule hørfrø….kan bruge de mørke
  • 1/2 tsk salt flager
  • 4 æg
  • gulerødder, reven ca 150 gram
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme + 4 hele kardemomme kapsler knust så kun de sorte frø bruges
  • 1 tsk ingefær pulver

Bland først alle de tørre ingredienser, mandelmel, solsikkekerner, hørfrø og + alle krydderier, i en anden skål pisk æg godt sammen og kom ægge blandingen i de tørre  ingredienser, bland det godt sammen. Kom så reven gulerod i dejen og få det vendt godt rundt. Kom dejen i en 1 liter form (jeg har købt i IKEA billigt) foret med bagepapir. Drys med græskarkerner list rosmarin og salt flager, stil det i ovnen og bage 40 til 45 min.

Så kom brødet ud af ovnen og skal nu køle af på de bagerist inden du kaster dig over det lækkere brød. Gem dit madbrød ved at pakke det ind i bagepapiret du har brugt i formen, det holder sig dejligt frisk op til 4 dage, men tror hvis du er som mig at det her madbrød med gulerødder er væk på meget kort tid.

GULERODS-BRØD-FS-1

så er der skønt madbrød med gulerødder a la Indien, selv duften fra brødet af kanel, kardemomme og ingefær minder om Indien så det vare brød kommer ud.

Brug det i sted for ris til din aftens mad hvis du er lidt over øst på i din aftens mad program, det er jo et dejlig fyldig brød med en masse gode ting i, Jeg kunne ikke vendte helt til aften så min frokost blev en smags prøve af det gode brød bare med avokado og tomat det var altså rigtig lækkert. Vær ikke bange for at springe ud i noget nyt og det er ikke et stærkt brød selv børn vil syntes om det…også har det en flot farve.

GULERODS-BRØD-FS-4

Så frokosten blev mit madbrød a la Indien med gulerødder og indiske krydderier, skønt mættende og dejlig nærende.

GULERODS-BRØD-FS-3

Så velbekomme til et skønt madbrød med gulerødder a la Indien.

Også lige et kik på de gode grønsager far min tur til syd Indien i februar, man kan kun blive glad af det syn.

P2190474

Og lige lidt indkøb af gode grønne bananer, tror jeg skal på mad kursus når jeg til sommer lander i nord Indien.

P2190477

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*