Jeg er bare ikke god til frokost….ved tit ikke lige hvad jeg gider/har lyst til….for er ikke særlig god til rugbrødsmadder, men hummus, pestro og moler det er jeg total vild med, så fik lige gang i min blender, så her til min mandags frokost var der lækkert smørbart til en nybagt bolle.
Broccoli hummus, avokado spinat mole, rød grønkåls pestro
Dejligt dejligt til en frokost madpakke eller aftensmad tilbehør.
Broccoli hummus
- en god håndfuld broccoli
- 1 ds kikærter
- 2 fed hvidløg..eller mere hvis man er fan
- 2 spsk thain
- citronsaft…smag til jeg bruger ca saft far en halv citron
- 1 tsk spidskommen
- lidt salt
- olie + vand …. finder ud af hvor tykt eller tynd du vil have det
Det hele i en blender eller foodprocessor, blend til det har den konsistens du ønsker.
Rød grønkåls pestro
- 2 gode håndfuld kål
- 2 fed hvidløg
- 4 til 5 tørrede abrikoser
- saft af en halv citron + skal
- lidt salt
- en lille håndfuld mandler
- olie til den konsistens du ønsker
Det hele i en blender eller foodprocessor, blend til det har den konsistens du ønsker.
Avokado/spinat mole
- en pose øko baby spinat
- 2 avokado
- hvidløg efter smag…
- saft og skal af en lime
- lidt urtesalt
Det hele i en blender eller foodprocessor, blend til det har den konsistens du ønsker.
Så til at smører det på bagte jeg glutenfri boller
Tænd ovnen på 180 grader
- 3 spsk loppefrøskaller
- 1/2 l lunken vand
piskes godt sammen med et piskeris og stå 15 min på køkkenbordet
- 150 g fint reven gulerod
- 5 dadler hakket i små stykker
- 100 g havregryn gluten fri, eller almenlige hvis du tåler gluten
- 150 g fuldkorns rismel
- 150 g boghvedemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
Pisk igen i loppefrø blandingen, pisk i 3 – 5 min så der kommer godt med luft ind i blandingen, det får så bollerne ikke falder sammen,
tilsæt så gulerod, dadler, salt og olie bland det godt sammen så det bliver en homogen masse.
Vend så havregryn og de to slags mel i brug her dine hænder, så det bliver godt blandet sammen, dejen er en smule klæbrig. Det er nemmest at have lidt våde hænder når du former 12 til 14 boller som sættes på en plade med bagepapir på, drys med blå birkes, sesam eller andet du lige har lyst til.
Bages i 45 til 60 min, det afhænger af størrelsen på den bolle du har formet, husk altid lige kikke til dit brød i ovnen.
Lad bollerne køle af på risten.
Også er der super gode boller, de kan holder sig dejlige i nogle dage, kom dem i en plast pose, skal du bruges dagen efter lun dem i ovnen så bliver de lige så sprøde som da de kom ud af ovnen. Egner sig også til at fryse.
For at få en lækker sandwich ristede jeg auberginer i ovnen, da de kom ud hældte jeg lidt sesam olie over, drysset med saltflager og lidt chili flager….det blev altså en skøn mandags frokost.
MADPAKKE IDE …DET ER NEMT BARE LAV DET I FORVEJEN KAN JO HOLDER SIG I KØLESKABET EN LILLE UGES TID.