Mandel ricotta citron tærte

Det er en heftig mandel ricotta citron kage, en italiensk kage. Denne gang har jeg ladet mig inspirer af Green Kitchen rejse kogebog, (og glæden ved at få 2 kg øko mandler ind ad døren) en fantastisk bog . Det er altid dejlig med gode kogebøger der kan fylde en med ideer, skønne billeder og dejlig fortællinger. Denne her mandel ricotta kage er en italiener, det søde fra honning, det fede fra ricotta og mandler, syrlighed fra citronen. Den er værd at bage dagen i forvejen og ekstra god med en fyldig vanilje is til eller creme fraiche 38 % til……siger jeg bare det skal jo også være sjovt engang imellem..

Mandel ricotta citron tærte

En fyldig kage der rækker til 10 personer.

GLUTENFRI -INGEN RAFFINERET SUKKER

Tænd ovnen på 160 grader

  • 100 g smør
  • 3 spsk honning + 1 spsk
  • reven skal af 2 citroner + saft af en citron
  • 1 tsk vanilje pulver
  • 4 æg del i blomme og hvide
  • 150 g mandelmel
  • 125 g polenta mel
  • 250 g ricotta
  • 80 g hakket chokolade Lemon fra Loving Earth, eller chokolade fra Valhona, Blond Dulcey 32 %

Kan købes over Helsam eller helsekostbutikker chokolade fra Loving Earth, det er fantastisk chokolade.

http://www.helsam.dk/mad-og-drikke/slik-kager-og-snacks/chokolade-og-konfekt/chokolade-caramel-oe-m-cashew-kokos-loving-earth?id=17610

Kom bagepapir i en springform 20 cm.

Pisk smør, honning (3 spsk), vanilje pulver, citron skal og saft sammen med en håndmikser til en lækker cremet dej. Tilsæt æggeblommer en ad gangen.Vend mandelmel, polenta og ricotta i dejen. Pisk æggehvider stive, kom en spsk honning i æggehviderne og pisk igen så de bliver helt stive. Vend æggehviderne i dejlen. Kom mandel citron dejen i din springform og kom formen i ovnen. Bages 40 til 50 min.

Mandel ricotta citron tærte

Lad kagen køle helt af, gerne til næste dag. Kan du ikke vente ja så må du jo i gang med at smage på den skønne italiener.

Mandel ricotta citron tærte

Jeg nød den skønne mandel kage med et glas Feminam fra Cold hand Winery. Et fantastisk vin producent fra Randers. Tjek dem ud du vil blive overrasket over de fantastiske frugt vine de laver.

http://www.coldhandwinery.dk/

 

Mandel ricotta citron tærte

Rikke

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*