Matcha te kugler

Matcha te, ja havde er så det…meget grønt te der er blevet pulveriseret og drikkes eller bruges i madlavning. Matcha te har en bitter smag så derfor har jeg leget lidt med at få det bittere blandet med det lidt søde og det sunde fede. Det kom der så disse Matcha te kugler ud af.

MATCHA-TE-KUGLER-FS-2

Men hvad kan Matcha så og hvorfor er det så sundt, for vil sige det er en tilvending at drikke eller spise det bittrer Matcha.

1 – Højt indhold af antioxidanter

Mange af de gode egenskaber ved Matcha teen stammer fra antioxidanterne – og netop antioxidanter er matcha særligt rig på. Antioxidanter er vigtige, da de angriber de frie radikaler i kroppen. De frie radikaler kan bidrage til ældning af kroppen og derfor er det vigtigt at holde disse nede. Antioxidanterne hjælper groft sagt kroppen med ikke at ruste/oxidere og dermed holde længere.

2 – Naturligt energi boost

Matcha giver kroppen en god og naturlig energi, som kan gavne dig gennem hele dagen. Ligesom mange andre varianter af grøn te indeholder matcha koffein. Den naturlige ”boostende” effekt af koffeinen bliver understøttet af kombinationen af alle de andre næringsstoffer.

3 – Styrker immunforsvaret

Antioxidanterne i matcha virker som en naturlig ”antibiotika” og støtter immunforsvaret. Derudover er teen også rig på kalium, A- og C vitamin, jern samt calcium, der alle bidrager til kroppens forsvarssystem.

4 – Detox – udrensende virkning

Ved hjælp af indholdet klorofyl kan matcha også anvendes til detox. Det har såvel en udrensende effekt på kroppen. Klorofyl hjælper kroppen med i højere grad at skille sig af med tungmetaller og andre farlige stoffer.

5 – Afslappende effekt

På trods af koffeinen indeholder matcha også aminosyren L-theanin, som har en afslappende og beroligende effekt på kroppen.

Så hvis du ikke er helt vild med at drikke te, så lav i stedet for Matcha te kugler, sundheds effekten bliver ligeså god om ikke bedre da der er andre god ting i de grønne kugler.

MATCHA-TE-KUGLER-FS-4

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg

( VEGETAR – VEGANER – GLUTENFRI – LAKTOSEFRI )

Der bliver 10 til 14 kugler

Kugler

 • 120 g mandler
 • 120 g cashewnødder
 • 40 g quinoa flager eller GF havregryn
 • 3 spsk kokos olie smeltet, ca 35 g
 • 3 spsk kokos sirup
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 spsk matcha pulver ikke med top på

Smelt kokosolien over svag varme må ikke komme for høj op til temperatur bare lige smelte. Kom mandler cashewnødder i din foodprocessorer og blend til grov mel, tilsæt så quinoa flager, kokos sirup, vaniljepulver, matcha pulver og smeltet kokosolie, blend det godt sammen. Form massen til en lang pølse rul den ind i film og stil på køl imens du laver det grønne overtræk.

MATCHA-TE-KUGLER-1

Overtræk

 • 50 g kakaosmør
 •  lidt vaniljepulver
 • 1 tsk matcha pulver
 • 1 – 2 tsk kokossirup

Smelt kakaosmørret over svag varme, må ikke koge eller kom for højt op i temperatur, når det er smeltet bland de øverige ingredienser i og pisk det godt sammen.

MATCHA-TE-KUGLER-FS-1

Det bliver et meget grøn overtræk, jeg bruger spisepinde til at fange kuglerne op af overtrækket…..lad det tørrer og overtræk dem en gang nr to.

MATCHA-TE-KUGLER-FS-2

Drys evt med hvad du har for at de bliver fine at se på, jeg har drysset med frysetørret havtorn…..

Så er der matcha te kugler, en lækker sund snak ikke for sød ikke for blød, men dejlig smag af de fede nødder som spiller godt sammen med den bitter grønne te.

MATCHA-TE-KUGLER-FS-5

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*