Quinoa banan brød

Så går vi ferie tiden i møde men i dag ikke den bedste udsigt ud af vinduet….lidt regnvejrs vådt…..min tur går til Indien så der tror jeg nok jeg skal få sol og varme. Ønsker nu alligevel for dem der holder sommer i smukke Danmark at solen må skinne her hjemme. Så sidder nu og nyder et skønt quinoa banan brød med jordbær marmelade og kikke på mit gulv hvor jeg har smidt rygsækken, tøj og rejsebøger godt der er lidt tid i nu inden jeg skal tage beslutning om hvad der skal i rygsækken.

Hvis i har lyst til at se lidt fra Indien kan i følge med på Instagram, og jeg vil prøve at skrive her på bloggen så i kan se at Indien er en land med stor kontraster som man enten elsker eller hader.

quinoa banan brød

Quinoa har vi jo spist længe, men som mel, er vi ikke så gode endnu at få det brugt, så det quinoa banan brød jeg har lavet har jeg brugt melet, det er nemt at bruge, man skal dog altid huske glutenfri mel godt kan virke lidt mere kompakt end mel med gluten. Det er nemt at bage dette quinoa banan brød og smager godt, kan bruges som brød eller en kage. Jeg er vil med…skal vi kalde det brød kager, lidt sødt men på den gode måde.

quinoa banan brød

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

GLUTENFRI – LAKTOSE FRI – VEGETAR

Tænd ovnen på 175 grader. Bagetid 40 til 45 min.

 • 150 g quinoa mel
 • 50 g havregryn glutenfri
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 spsk Chia frø

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, stil skålen til side.

 • 3 modne bananer
 • 2 spsk agave sirup
 • 2 æg
 • 100 g peanutbutter
 • 1 dl quinoa mælk…eller andet plantemælk

Bland bananer, sirup, æg, peanutbutter og quinoa mælk i en skål og pisk det godt sammen, ved blandingen over de tørre ingredienser. Vend det godt rundt så det bliver til en ens artet dej.

Hæld dejen i en form, jeg bruger en 1 literes form, hvis du har og kan lide kom rå peanuts oven på brødet. sæt i ovnen 40 til 45 min.

quinoa banan brød

Lad dit quinoa banan brød køle af på en rist, det er meget blødt at skærer i da der jo både er bananer og peanutbutter i. Kan fryses og lunes i ovnen.

Så nu sidder jeg og hygge kikker på mit rejse pakkeri med skønt brød og dejlig marmelade.

quinoa banan brød

Vil sige kan sagtens serveres som kage det er sødt, blødt og lækkert.

quinoa banan brød

Hvis du er til marmelade som jeg er kommer her den super nemme opskrift på jordbær, rødbede marmelade.

jordbær marmelade

Jordbær/rødbede marmelade

 • 600 g jordbær, frossen eller friske
 • 150 g reven rødbede
 • 100 g kokossukker
 • saft af lime, smag til jeg brugte en hel + skal far den hele lime , husk den skal være øko pga. overfladebehandling
 • reven ingefær smag til, nogle kan lide det stærkt
 • 100 g Chia frø

Hvis du bruger frossen jordbær lad dem da stå i gryden og tø op inden du koger din marmelade. Kom jordbær, rødbede, kokossukker, lime og ingefær i en gryde og lad det koge op. Skrug ned for varmen og lad små simrer 20 til 25 min. Sluk for varmen lad det lige stå 5 min inden du blander chia frø i, rør det godt rundt og kom på rengjorte glas. Opbevares i køleskabet. Smager også skønt på din morgen grød….siger det bare. så ment at lave en god marmelade.

quinoa banan brød

Rigtig god sommer til jer alle.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*