Quinoa mysli bar med abrikoser

Underviste en dejlig yoga klasse i søndags , og disse dejlige yoga elever skulle forkæles efter træning med skønne quinoa mysli bar med abrikoser. Det er bare så skønt at komme en søndag morgen til en yoga sal fyldt med stilhed og ro, også lige så stille se skønne folk komme ind i rummet finde en måtte skabe deres eget rum og ligeså langsomt ligge tankerne væk og blive et med yoga måtten. Sådan fantastiske elever fortjener at blive forkælet med en skøn proteinholdig quinoa mysli bar med søde abrikoser i. Så til alle jer der kan lide hapser som jeg kan er de her gode til efter sport, eftermiddags snak eller bare til at spise når det passer mig.

quinoa mysli bar

Mine dejlige quinoa mysli bar er glaseret med hyben marmelade…..behøver du ikke. Min mor og far har plukket hyben der hjemme og har begge lavet marmelade…ha ha..tror de skulle se hvem der lavede den bedste, så de kom så fint på besøg med hver deres glas skønne hyben marmelade. Min fars var lidt tynd så den er god til morgen grød, min mors lidt tykkere så den har jeg glaseret mine quinoa mysli bar med. Svært at sige hvem der har lavet den bedste men er glad for at sukker ikke fylder mest i deres marmelade. Nogle gange bliver jeg også spurt om jeg bruger økologiske råvare, ja det gør jeg, men skriver det ikke for jeg syntes selv man må vælge om man er til øko 100 %, 80 %, 50 % eller bare er til at lave sjove gode ting med det der står i skabet. Men jeg elsker økologi.

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

( VEGANER – GLUTENFRI – LAKTOSEFRI )

Tænd ovnen på 160 grader

 • 75 g quinoa flager
 • 75 g quinoa mel
 • 75 g havregryn glutenfri
 • 50 g græskarkerner
 • 50 g solsikkekerner
 • 50 g valnødder hakket
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk bagepulver
 • 75 g abrikoser + 25 g dadler hakket
 • 50 g mørk chokolade hakket

Blandes godt sammen i en skål og stilles til side.

 • 3 æg
 • 1 dl oliven olie
 • 2 spsk sirup

Blad det godt sammen så det bliver en god tyk crem. Bland nu æggemassen over i skålen med de tørre ingredienser, ved der godt sammen så det bliver en havregrøds artig dej.

Beklæd en bageform (ca 15 x 20 cm) med bagepapir og fordel mysli massen i formen.

bages i ca 20 min, men hold lige øje. Har du brugt en større form og dine mysli bar er blebet tynde så skal de jo ikke bages så længe.

quinoa mysli bar

Når de kommer ud af ovnen kan du vælge som jeg gjorde at glasere dem med en god marmelade eller bare nyde dem som de er. Skær ud i stykker når mysli pladen er kold.

Opbevares i en tæt lukket beholder.

quinoa mysli bar

Så er de klar til at nyde eller forkæle andre med.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*