Ricotta pandekager med blåbær

Jeg er blevet lidt vild med at lave pandekager, dem her blev min morgenmad, ikke så dårlig samvittighed de er lavet på boghvedemel æg og nul sukker. De her pandekager er med ricotta som gør dem ekstra lækkere i smagen og så klæder blåbær og ricotta hinanden rigtig godt. Men de her ricotta pandekager med blåbær egner sig også super til en eftermiddags hygge eller en dessert med lidt is til. MUMS sige jeg bare.

PANDEKAGER-RICOTTA-FS-1

Jeg er vild med bær så min morgenmad bestod jo i ricotta blåbær pandekager med en masse bær til og det gør det bare ikke ringer.

hvad skal jeg så bruge og hvordan gør jeg

GLUTENFRI

Der bliver 8 til 10 styk afhængig af hvor store du laver dem.

  • 2 æg, skilt i blomme og hvide
  • 1 dl planetmælk, jeg brugte mandelmælk
  • 100 g boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver, husk skal det være helt glutenfri køb bage pulver uden gluten det fås i Helsekostbutikker eller på nettet
  • lidt salt
  • 150 g ricotta
  • 1 dl blåbær, friske eller frossen
  • kokosolie til stegning

kom æggeblommer, mandelmælk, boghvedemel, bagepulver og lidt salt i en skål og rør det godt rundt, kom der efter ricottaen i og bland det godt sammen.

pisk hviderne stive og vend dem i dejen, kom tilsidst blåbær i.

Steg ricotta blåbær pandekagerne i kokosolie, spis med det samme eller hold dem lune i ovnen.

PANDEKAGER-RICOTTA-1

Så er der serveret en stak gode ricotta pandekager med blåbær, her hos mig får de hurtig ben at gå på, men de kan gemmes og lunes i ovnen dagen efter hvis i nu ikke spiser op. De kan også fryses, tø dem langsom op og lun dem i ovnen.

PANDEKAGER-RICOTTA-2

Så gik jeg i gang, og forkælede mig selv lidt så kom lidt kokossirup på min pandekage.

PANDEKAGER-RICOTTA-3

Blev mæt, efter et dejlig morgen måltid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*