Nu er jeg ikke den stor rugbrøds spiser…..altså ikke så vild med rugbrød
Så nu har jeg leget lidt med en opskriften så det passe lige præcis til mine smagsløg. Så rugbrød er da ikke så ringe endda. Man kan da heller ikke se … at det ikke er rugbrød, det ligner jo men smager bare meget beder og er super hvis ikke tåler gluten. hurra for rød ris brød.
Rød ris brød
Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.
GLUTENFRI – LAKTOSEFRI – VEGETARISK
Opskrift
- 2 dl røde ris eller sorte ris, koges i rigeligt vand køles af, måske nemmer at koge dagen før så de klar til brug
- 4 æg
- 0,5 dl olie
- 4 spsk fiber husk eller loppefrøskaller
- 0,5 dl chia frø
- 1 dl sorte sesam
- 1 dl hørfrø
- 2 dl græskarkerner
- 1 tsk salt
tænd ovnen på 175 grader
Kom æg, olie og husk i en skål og rør godt rundt. Nu mere du rører nu mere luft kommer du i din dej…det giver et mere luftig brød, jeg rører gerne i nogle min
Kom så frø, kerner, salt og ris i skålen bland det godt rundt
Beklæd en lille rugbrøds form ( 1 L) og flyd dejen i, pres det ned i formen så det får en glat og jævn overflade.
bages ca 1 time
For at brødet holder længst, lad det være pakket ind i bagepapiret, det holder sig fint op til en uge, helst køligt.
det smager bare super godt efter min smag beder en rugbrød.