Dagens tema er rød….Rødbede boller, rabarber – jordbær marmelade og hibiscus kombucha drik….Det er skønt, sundt og dejlig at spise grønt, men at spise grønt kan komme i mange farver f.eks. som rød. Det skønne ved rødbeder er jo farven + de har en lidt sødlig smag, det gør det jo kun bedre til en bolle også er farven bare ikke til at stå for. Rødbeden har dog også en masse andre gode egenskaber, højt fiber ind hold, letoptagelig jern og C vitaminer, samt en del andre gode vitaminer og mineraler. Det skal smage god se god ud give energi til kroppen og et smil på læben, det er hvad der holder os sunde og raske. Kost råd, slanke kure, mad diller er lige til at få stress af og det ved alle stress er ikke sundt. Så leg i dit køkken det må godt være en fest at spise farverig mad der sparker lidt til dine smagsløg.
Min røde eftermiddags hygge…Rødbede boller, rabarber – jordbær marmelade og hibiscus kombucha drik.
Hvad er kombucha så….
Kombucha er fermenteret te, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer arbejder sammen og omdanner den tilsatte sukker i tevandet til alkoholer, organiske syrer og andre næringsstoffer, som både giver kombucha sin perlende fornemmelse sin smag og sin probiotiske effekt.
Jeg har brugt hibiscus som er fyldt med C vitamin og smager fantastisk både som almenlig te og nu som kombucha te.
du kan læse mere og se hvordan du gør her….https://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Fermentering/Kombucha
Rabarber – jordbær marmelade
Opskrift fra Green Kitchen Stories. En marmelade de også bruger i deres is kager.
- 200 g rabarber vasket og i små stykker
- 150 g jordbær vasket og i stykker
- 3 spsk sirup
- 1 tsk reven ingefær
- 1 tsk vaniljepulver
Kom det hele i en gryde og kog det ved svag varme i 20 min. Kom det på rene glas og på køl. Smager også fantastisk på morgen grød.
Rødbede boller
VEGETARISK – LAKTOSEFRI – NØDDEFRI
- 200 rødbeder
- 3 dl vand
- 1 dl olie
- 1 spsk honning
- 1 tsk pink salt
- 1/2 pk gær
- 50 g havregryn
- 450 g ølandshvede
Blend rødbeder, vand, olie, honning og salt til en jævn masse. Kom din gær i en skål, hæld de røde rødbede blanding over og rør så gæren opløses. Tilsæt havregryn og mel.Flot rød dej er nu klar til hævning. Lad det hæve en time eller to.
En dejlig hævet dej så er det tid til at rulle boller der bliver mellem 12 til 14 stk.
Tænd ovnen på 200 grader imens du ruller boller. Lad bollerne efterhæve 15 min inden du sætter dem i ovnen 10 til 12 min.
Så er der røde rødbede boller klar til en hyggelig eftermiddag.
Så er der rødbede boller, rabarber – jordbær marmelade og hibiscus drik.
Rikke