Madbrød med rødbede og rosmarin

Jeg er jo bare vild med at bage og gerne i farver, så når jeg finder en god grund opskrift på et brød leger jeg gerne med den på flere måder, det at man kan få puttet nogle grønsager ind er da rigtig godt, denne gang har jeg kastet min kærlighed på rødbeden, denne dejlig røde grønsag som kan spise rå, bagt eller drikkes i en juice. Jeg har valgt rosmarin sammen med rødbeden da de smager så dejlig sammen også lige kastet en håndfuld hasselnødder i, det er bare en super smags kombi. Vi fik dette madbrød til en skøn æggekage og dagen efter bare som lækkere hapser i madpakken….kan godt blive lidt afhængig af grønsags brød.

RØDBEDE-MADBRØD-FS-2

Så hvis i er til lækkert madbrød så er det i gang…..madbrød med rødbede og rosmarin også super til en tapas hygge aften.

Hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg.

( VEGETAR- LAKTOSEFRI – GLUTENFRI )

Tænd ovnen på 175 grader.

  • 120 g mandelmel
  • 2 spsk hørfrø
  • 1/2 tsk salt flager
  • 4 æg
  • 1 rødbede, reven ca 150 gram
  • en lille håndfuld hasselnødder…ca 30 – 40 gram groft hakket
  • rosmarin frist, en stilk eller to hvor du har hakket kun bladende fint

Bland først alle de tørre ingredienser, mandelmel, hørfrø og salt, i en anden skål pisk æg godt sammen og kom ægge blandingen i de tørre  ingredienser, bland det godt sammen. Kom så reven rødbede, hakkede hasselnødder og rosmarin i dejen og få det vendt godt rundt. Kom dejen i en 1 liter form (jeg har købt i IKEA billigt) foret med bagepapir. Drys med græskarkerner list rosmarin og salt flager, stil det i ovnen og bage 40 til 45 min.

RØDBEDE-MADBRØD-2

Så kom brødet ud af ovnen og skal nu køle af på de bagerist inden du kaster dig over det lækkere brød. Det dufter så skønt det madbrød med rødbede og rosmarin, man får sådan lyst til at spise det varme brød med det samme….men det skal lige have lov at sætte sig inden det skæres ud.

RØDBEDE-MADBRØD-FS-3

Jeg opbevarer brødet ved at pakke det ind i det stykke bagepapir jeg brugte til at bage brødet i, så holder det sig dejligt fugtigt og ikke bliver tørt.

Måske du ikke når at få det pakket ind for det smager totalt skønt jeg blev bare ved og ved.

RØDBEDE-MADBRØD-FS-4

Ikke værts med lidt hummus til……eller til et dejlig tapas bord.

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*