Nogle gange får jeg ikke spist min grød op, men så det jo smart at det kan genbruges til noget andet sundt….Røde grød knækbrød. Så da jeg forleden fik lavet for meget grød blev det gemt og nu genbrugt til skønne r.øde grød knækbrød. Rød som i rødbede, jeg gemmer altid mit pulp når jeg saft presser, for det meste i fryseren, det så skønt når der lige skal lidt grønsager i boller eller andet mad. Så his du er en snack elsker + grød elsker så er de her røde grød knækbrød jo lige noget for dig.
Grøden
GLUTENFRI – LAKTOSEFRI – NØDDEFRI – IKKE TILSAT SUKKER
- 1 dl quinoa flager
- 2 dl havre mælk…er lide i tiden vild med havre mælk, du kan bruge andet plante mælk eller vand
- 1/2 dl rødbede saft, hvis du har gemt lidt
- lidt pink salt
- lidt kanel hvis du er fan af det
Det er din grød det blandes og koges. Lav en dobbelt portion hvis du også vil have det som morgenmad. Lad det blive kold, måske i køleskabet til dagen efter.
Røde grød knækbrød
GLUTENFRI – LAKTOSEFRI – NØDDEFRI – IKKE TILSAT SUKKER
Tænd ovnen på 150 grader.
- den portion grød du har lavet
- pulp fra 3 rødbeder
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sort sesam
- lidt ekstra pink salt
Bland det hele sammen. Lig dejen på et stykke bagepapir og kom lidt olie på et andet stykke bagepapir, lig nu bagepapiret med olie siden ned mo din dej og rul det tynd ud. Olien hjælper med bedre at trække det øverste bagepapir af når du er færdig med at rulle ud.
Smuk farve når dejen er rullet ud og klar til ovn. Bages 20 til 25 min, kik efter de ikke bliver brændt.
Færdig knækbrød. Lad dem køle af inden du knækker i stykker.
Så der rød fest med grønt græskarkerne smør. Der drikkes mandel rødbede hindbær mælk smager så skønt. Så hvis du vil prøve den kombi komme der lidt info om hvor let det så er.
SKØNNE SKØNNE RØDE KNÆKBRØD.
Mandel rødbede hindbær mælk.
- en håndfuld mandler lagt i vand natten over og skallen fjernet.
- 2,5 dl vand
- en håndfuld frossen hindbær
- 1 rødbede i små stykker
- 1 tsk kanel
- 2 bløde dadler uden sten
Kom mandler og vand i din blender, blend det rigtig godt. Jeg fjerner ikke mandel pulp men beholder den i min blender og tilsætter nu resten og blender det rigtig godt så det bliver en fed smuk pink mælk. Hvis du syntes det er for tyk tilsæt mere vand, ikke sød nok tilsæt lidt ekstra sirup.
Vild smuk og smager super godt.
Så var der rød og pink tema elsker mad i farver det gør så glad.
Rikke