Jeg er bare så vild med denne opskrift at jeg bliver ved med at lege med at putte nye grønsager i dejen. Denne gang blev det til rød grønkål…så det blev til røde grøns kåls boller glutenfri med et twist af blåbær smag. De er lette at lave og lette at lege med, de smager godt og bliver hårde som nogle boller kan blive bagt med glutenfri mel.
Måske de ikke har den kønneste farve når de er bagt men det har de før de bliver bagt, hjælper det ikke lidt så at få lavet en gang røde grønkåls boller som er glutenfri.
Hvad er det så lige jeg skal bruge og hvordan gør jeg…når der er fri leg med de glutenfri boller
Tænd ovnen på 180 grader
- 3 spsk loppefrøskaller
- 1/2 l lunken vand
piskes godt sammen med et piskeris og stå 15 min på køkkenbordet
- 100 g fint hakket rød grønkål
- 50 g dadler hakket i små stykker
- 2 tsk blåbær støv far Mill & Mortar……http://shop.millmortar.com/product/blaabaerstoev-40-g-98/
- 100 g havregryn gluten fri, eller almenlige hvis du tåler gluten
- 150 g fuldkorns rismel
- 150 g boghvedemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
Pisk igen i loppefrø blandingen, pisk i 3 – 5 min så der kommer godt med luft ind i blandingen, det får så bollerne ikke falder sammen,
tilsæt så dadler, kål og blåbær støv, salt og olie bland det godt sammen så det bliver en homogen masse.
Vend så havregryn og de to slags mel i brug her dine hænder, så det bliver godt blandet sammen, dejen er en smule klæbrig. Det er nemmest at have lidt våde hænder når du former 12 til 14 boller som sættes på en plade med bagepapir på, drys med gul sesam eller andet du lige har lyst til.
De er så fine blå inde de bliver bagt. Bages i 45 til 60 min, det afhænger af strøelsen på den bolle du har formet, husk altid lige kikke til dit brød i ovnen.
Så er de færdige og klar til at spise.
Nyd de bolle med lidt hjemmelavet blomme marmelade eller andet god du har i skabet.
Rikke