Sjov med sødt på

Jeg sad med min skønne håndlæser veninde for noget tid siden og jeg kan kom ind på en gammel håndlæsnings samtale vi havde da jeg var først i 40èrne….

Lolita: kan se du kommer til at skrive en bog om noget du holder af

Mig: når det tror jeg ikke, jeg er ordblind og har nul at fortælle

Lolita: ja ja ja hvad ved jeg, jeg læser jo bare din hånd

Så kom det, jeg skrevet en bog med det jeg holder af, så gik det alligevel som du sagde søde Lolita...

Nej sagde Lolita, jeg sagde bøger det husker jeg så tydeligt, så gik den samtale i stå, kaffe kom i koppen og min medbagte raw kage fordøjet. Nå så okay da jeg napper en mere tænkte jeg, men kom i tanke om det et stort arbejde og hvorfor ikke bare bruge min blog, så håber jeg der er flere der bliver mad glade som jeg er.

En side fra min første bog.

For når man har så mange ord billeder og madopskrifter inde i hovedet er det nok en god ide at få dem ud og flyve i verden. Har så kastet mig ud i emnet.

SJOV MED SØD PÅ…og måske lidt der hygger uden sødt på.

Jeg syntes det på tide at vi ser bort fra det perfekte (det ved jeg ikke hvad er) giv det et twist der gør glad, er kagen blevet skæv når ja så var det, det du valgte i dag. Højre ærmet blevet 2 cm korter jaaa vores krop er jo ikke total symmetrisk samt fik du malet væggen grøn og fortrød grin eller bare mal om. Jeg øver mig hver dag, vigtigst at gøre det bedste jeg kan og sige, det sgu ok den blev skæv i dag men smagen er i top.

Så har du lyst at følge med ind i mit univers og se hvad der inspirerer mig, det gør livet nemlig.

Frugter fra de varme lande

En gang da jeg var i de varme lande mødte jeg en skør skøn dame (kærligt ment hun ved det). Det at rejse ud med åben pande, er tit givet godt ud, for det er i de situationer men møder nye mennesker, og jeg er vild med det. Jeg er vild med at samle på mennesker, det er som at spille ping pong…du får noget du ikke havde forventet og du giver til en modtager som smiler på en ny måde til dig. Det da lykken.

Heldigvis er hun, den kære Annette lige så skrub skør som jeg er, så det selskab er et af dem der godt kan løbe i latter krampe. Men nok om det, når du sender ud, kommer der noget igen, nogle gange ved vi bare ikke i hvilken form, og det er så dejlig at blive overrasket. Tak Annette D, jeg er helt nede på maven at ligge som det tibetanske folk, når de tager en tur rundt om deres helligdommen fladt på maven.

Så jeg har lavet en strikke dessert til dig, med den ene runde frugt som du har hang til østover.

Den smager af øst, kan spise med ske…så der ikke bliver fedtede pinde og har farve som solen + nem at lave ellers går det ikke for fru Annette.

Fru strikke Annette i Goa

Mango mandel drøm

Opskrift på sød mangokompot

2 stk. mango ikke for modne

1 tsk. frisk reven ingefær

2 spsk. tørrede tranebær

1 lime, saft og skal

3 spsk. kokossirup eller den sirup du har i skabet

1 dl. Vand

 

Skral dine mango, og skær dem ud i små tern. Kom dem i en gryde.

Tilsæt så ingefær, limesaft + lime skal, tranebær, sirup og vand.

Kog det op, og lad det så simre 30 til 40 min.

Rør ikke for meget i din kompot, man må gerne fornemme de skønne mangotern.

På køl gerne til dagen efter eller til det er helt koldt.Kan holde sig op til en uge i køleskabet.

Opskrift på mandel makroner

Tænd ovnen på 150 grader

Bliver 16 til 20 stk. afhængig af størrelsen på dine makroner

 

40 g Aquafabe eller et bæger æggehvide

120 g sukker

100 g mandelmel

 

Begynd med at piske din aquafabe/æggehvider, til en hvid og fast skum.

Kom derefter sukker i lidt af gangen.

Pisk så sukker er så godt som opløst. Kom til sidst dit mandelmel i og pisk til en dejlig sej masse.

Hvis du har en sprøjte pose kom din mandelmasse der i og sprøjt dem ud på en plade med bagepapir på, eller sæt dem på med en ske.

Bages i 25 til 30 min. Husk at holde øje så de ikke får for meget. Køl dem af på en rist.

Kan holde sig længe i en tæt sluttet beholder.

Byg en strikke dessert

Det jo helt op til dig selv hvordan din mango dessert skal se ud, og om det glas, keramik eller på tallerken.

Du kan bruge lige hvad du har lyst til på toppen. Soya fløde, creme fraiche eller alm piskefløde, du kan blandet den med vanilje, passionsfrugt saft eller hvad du vild med.

Så bygger vi en sjov dessert til en strikker. Her kan i se, det er ikke meget der skal bruges til en lækker mango drømme dessert.

Og godt jeg har en strikke opgave for Fru Annette, så tester strik og spis uden fedtet garn.

Det går såååååå godt, og smagen er i top.

God strikke og spise lyst der ude.

Om lidt er jeg færdig med min mango men ikke mit strikketøj.

Jeg sad med min skønne håndlæser veninde for noget tid siden og jeg kan kom ind på en gammel håndlæsnings samtale vi havde da jeg var først i 40èrne….

Lolita: kan se du kommer til at skrive en bog om noget du holder af

Mig: når det tror jeg ikke, jeg er ordblind og har nul at fortælle

Lolita: ja ja ja hvad ved jeg, jeg læser jo bare din hånd

Så kom det, jeg skrevet en bog med det jeg holder af, så gik det alligevel som du sagde søde Lolita...

Nej sagde Lolita, jeg sagde bøger det husker jeg så tydeligt, så gik den samtale i stå, kaffe kom i koppen og min medbagte raw kage fordøjet. Nå så okay da jeg napper en mere tænkte jeg, men kom i tanke om det et stort arbejde og hvorfor ikke bare bruge min blog, så håber jeg der er flere der bliver mad glade som jeg er.

En side fra min første bog.

For når man har så mange ord billeder og madopskrifter inde i hovedet er det nok en god ide at få dem ud og flyve i verden. Har så kastet mig ud i emnet.

SJOV MED SØD PÅ…og måske lidt der hygger uden sødt på.

Jeg syntes det på tide at vi ser bort fra det perfekte (det ved jeg ikke hvad er) giv det et twist der gør glad, er kagen blevet skæv når ja så var det, det du valgte i dag. Højre ærmet blevet 2 cm korter jaaa vores krop er jo ikke total symmetrisk samt fik du malet væggen grøn og fortrød grin eller bare mal om. Jeg øver mig hver dag, vigtigst at gøre det bedste jeg kan og sige, det sgu ok den blev skæv i dag men smagen er i top.

Så har du lyst at følge med ind i mit univers og se hvad der inspirerer mig, det gør livet nemlig.

Frugter fra de varme lande

En gang da jeg var i de varme lande mødte jeg en skør skøn dame (kærligt ment hun ved det). Det at rejse ud med åben pande, er tit givet godt ud, for det er i de situationer men møder nye mennesker, og jeg er vild med det. Jeg er vild med at samle på mennesker, det er som at spille ping pong…du får noget du ikke havde forventet og du giver til en modtager som smiler på en ny måde til dig. Det da lykken.

Heldigvis er hun, den kære Annette lige så skrub skør som jeg er, så det selskab er et af dem der godt kan løbe i latter krampe. Men nok om det, når du sender ud, kommer der noget igen, nogle gange ved vi bare ikke i hvilken form, og det er så dejlig at blive overrasket. Tak Annette D, jeg er helt nede på maven at ligge som det tibetanske folk, når de tager en tur rundt om deres helligdommen fladt på maven.

Så jeg har lavet en strikke dessert til dig, med den ene runde frugt som du har hang til østover.

Den smager af øst, kan spise med ske…så der ikke bliver fedtede pinde og har farve som solen + nem at lave ellers går det ikke for fru Annette.

Fru strikke Annette i Goa

Mango mandel drøm

Opskrift på sød mangokompot

 

2 stk. mango ikke for modne

1 tsk. frisk reven ingefær

2 spsk. tørrede tranebær

1 lime, saft og skal

3 spsk. kokossirup eller den sirup du har i skabet

1 dl. Vand

 

Skral dine mango, og skær dem ud i små tern. Kom dem i en gryde.

Tilsæt så ingefær, limesaft + lime skal, tranebær, sirup og vand.

Kog det op, og lad det så simre 30 til 40 min.

Rør ikke for meget i din kompot, man må gerne fornemme de skønne mangotern.

På køl gerne til dagen efter eller til det er helt koldt.Kan holde sig op til en uge i køleskabet.

Opskrift på mandel makroner

 

Tænd ovnen på 150 grader

Bliver 16 til 20 stk. afhængig af størrelsen på dine makroner

 

40 g Aquafabe eller et bæger æggehvide

120 g sukker

100 g mandelmel

 

Begynd med at piske din aquafabe/æggehvider, til en hvid og fast skum.

Kom derefter sukker i lidt af gangen.

Pisk så sukker er så godt som opløst. Kom til sidst dit mandelmel i og pisk til en dejlig sej masse.

Hvis du har en sprøjte pose kom din mandelmasse der i og sprøjt dem ud på en plade med bagepapir på, eller sæt dem på med en ske.

Bages i 25 til 30 min. Husk at holde øje så de ikke får for meget. Køl dem af på en rist.

Kan holde sig længe i en tæt sluttet beholder.

Byg en strikke dessert

Det jo helt op til dig selv hvordan din mango dessert skal se ud, og om det glas, keramik eller på tallerken.

Du kan bruge lige hvad du har lyst til på toppen. Soya fløde, creme fraiche eller alm piskefløde, du kan blandet den med vanilje, passionsfrugt saft eller hvad du vild med.

Så bygger vi en sjov dessert til en strikker. Her kan i se, det er ikke meget der skal bruges til en lækker mango drømme dessert.

Og godt jeg har en strikke opgave for Fru Annette, så tester strik og spis uden fedtet garn.

Det går såååååå godt, og smagen er i top.

God strikke og spise lyst der ude.

Om lidt er jeg færdig med min mango men ikke mit strikketøj.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*