Snurrer med kakaofyld

Så blev det fridag…Kristi himmelfartdag med smuk sol, lige til en hygge stund i solen med kaffe og en skøn snurrer som jeg har lavet med dadel – kakao fyld i anledningen af jaaaa bare der er sol og vi har fri. Så ud på altanen og bare nyde det.

Disse lækre snurrer er perfekte til eftermiddagskaffen og dadel kakao fyldet giver en smag og konsistens.

KAKAO-SNURRER-FS

Så hvad skal jeg bruge og hvordan gør jeg……

Der bliver ca 12 – 14 styk

30 g gær
3 dl mandel mælk
100 g blødt kokosolie
40 g kokossukker
lidt salt
400 – 450 g sigtet ølands hvede

Dadel – kakao fyld
10 – 12 bløde dadler uden sten
1-2 spsk stødt kanel
2 spsk kokosolie
1 spsk kakao

Dej

Smuldr gæren i en skål. Lun mælken sammen med kokosolie i en lille gryde, og hæld den lune mælk over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt kokossukker og salt.Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og en lille smule klisteret. Når dejen er æltet godt igennem, skal den hæve et lunt sted en lille times tid. Mens dejen hæver kan du laves fyldet. Kom dadler, kanel, kakao og kokosolie i en blender og blend det indtil det har en smørbar konsistens, hvis det ikke bliver blødt nok tilsæt lidt kogende vand.

Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant. Fordel dadel kakao fyldet på halvdelen af firkanten, og fold dejen sammen på midten, så man ikke længere kan se dadle fyldet.
Skær lange strimler ca. 2-3 cm i bredden, sno hver strimmel 5-6 gange, form hver strimmel til en bolle, og fold enderne ind under bollen. Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.

KAKAO-SNURRER-3

jeg var lige i fest humør så de blev pyntet med lidt chokolade og drysset med frysetørrede havtorn.

så var det ellers bare i solen og nyde eftermiddagen.

KAKAO-SNURRER-1

 

 

 

2 Comments

  1. Super gode Snurrer.lækker dej at arbejde med, nemt at rulle ud, og fyldet var godt og ikke for sødt, nem at smøre på. Rigtig god opskrift.

  2. Rikke Bressum

    Jep de er super gode og altid dejlig at have i fryseren, skønt du kunne lide opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*