Sweet potato brownie…sød kartoffel brownie

Når jeg er i London og det er jeg hver år så godt som, skal jeg altid ind og spise på Wild food cafe, en vegansk cafe med så lækkert mad….LOVE IT….

Sidst jeg vi i London (efteråret 17) fik jeg sweet potato brownie…sød kartoffel brownie og den var vild vild god til en chokolade elsker som jeg er. Har så prøvet nogle gange at få samme god resultat som den i London, så efter mange søde kartofler, dadler og chokolade er det nu lykkes mig at komme meget tæt på den sweet potato brownie…sød kartoffel brownie jeg fik i London…men smager er jo altid beder i cafeen det er jo også noget med den stemning der er og ja ja jeg har ferie.

Den smukke brownie er min dessert fra Wild food cafe….er stadig forelsket…de serveret med en lækker vanilje vegansk is. Jeg har valgt hindbær til mig, for elsker chokolade og hindbær så de støder sammen.

Sweet potato brownie…sød kartoffel brownie

sweet potato brownie

Brownie

VEGANER – GLUTENFRI – LAKTOSEFRI

 • 500 g søde kartofler
 • 250 dadler, bløde og uden sten
 • 3 spsk agave sirup
 • 100 g mandel mel
 • 100 g havregryn, husk glutenfri hvis du ikke tåler
 • 6 spsk. god kakao
 • lidt salt
 • 3 spsk smeltet kokosolie
 • 50 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom bagepapir i en lille bradepande, lig så dine kartofler i (husk de lige skal vaskes og ikke skrælles). Lad dem bage i ovnen 30 til 40 min, det afhænger lidt af størrelsen. Men når du kan dufte lidt sukke karamel og du mærker på dem og de er dejlig bløde, tager du dem ud af ovnen. Lad dem køle af inden du fjerner skrællen på dem.

tænd ovnen igen, hvis du nu fik den slukket før.

Kom dadler, sirup og kartofler i din foodprocessor og blend det rigtig godt. Kom mandel mel, havregryn, kakao og salt i en skål bland det godt rundt. Smelt kokosolien og chokoladen i en gryde ved svag varme. Kom de tørre ingredienser i dadel, kartoffel massen,  kør et øjeblik inden du tilsætter kokos/chokolade massen. Kom bagepapir i en firkantet brownies form hæld dejen i. Bages i ca 40 til 45 min. Køl kagen af evt. sæt den i fryseren 15 min, for du kommer topping på.

Topping

 • 100 g chokolade
 • 3 spsk kokosolie
 • 3 spsk kakao
 • 2 spsk tahin

Kom kokosolie og chokolade i en gryde smelt det langsomt. Rør det så godt sammen med kakao pulver og tahin. Lad det lige så lidt så det bliver til en lidt fast creme inden du smøre det på din brownie.

sweet potato brownie

Så er det bare at skærer ud i stykker spise med is eller hindbær kokos skum som jeg har lavet.

sweet potato brownie

Kokos skum, jeg brugte kokos fløde, pisket det op med friske hindbær og lidt hindbær støv. Smager dejlig frisk til den sweet potato brownie…sød kartoffel brownie.

kan varmt anbefale sød kartoffel brownie og London.

Rikke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*