The pink city…. Jaipur

Jaipur også kaldet den pinke by ligger ikke langt fra Delhi og er Rajasthans hovedstad. Engang en lille by men nu med 2,5 mio. indbygger, som tæller alt fra rig, fattig, tigger og gadebørn. Men Jaipur lever op til sit navn…The pink city….eller prøver i hvert fald. Vi kom til byen lige på en rigtig varm eftermiddag, men blev velkommen i den gamle by af af pink på både bygninger, transport midler og mennesker. Hvorfor en pink by, ja det hedder sig at man i tidernes morgen malede byen pink for at skjule de dårlige bygge materialer der var brugt, i dag er det blevet den gamle bys kendemærke, og skønt er det med knald på farverne.

Velkommen til…The pink city Jaipur.

For jer der har besøgt et dejlig gensyn, for jer der drømmer om et besøg gør det til virkelighed.

Jaipur indien

Jaipur indien Jaipur indien

Street food er der alle steder og 90 % af gangende super godt. Altid vær at prøve, her dej boller fyldt med grønsager og kan ikke huske hvad de hedder med smagte dejlig.

Jaipur indien

Som sagt kan i se det er en dejlig by i pink.

Jaipur indien Jaipur indien Jaipur indien

Jaipur indien Jaipur indien

Ingen er for fin, gammel eller ung til at klæde sig i farven pink.

Men der er jo også lidt der skal besøges når man er i Jaipur. Vindenes Palads, en mur der er bygget af en far som ikke ønskede sine pige nede i den vilde by, så han lavede en mur med små vinduer så kunne de sidde og kikke ud på gaden og følge med i hvad der forgik af sjove ting ude i den store by.

Jaipur indien

Facaden set fra gade.

Bag facaden hvor men kikke gennem de små vinduer.

Jaipur indien

Ud over det er der også det store Amber Fort, som er en stor del af Jaipurs historie. Den må i selv læse jer til den er meget lang.

Set ude fra, et kæmpe fort og det er det også inde fra.

Jaipur indien

Inde far den store fælles gård hvor der blev holdt møder og fest. Og kikke man godt efter står der et vindue åben der fik hustruen til kongen og kunne følge med i hvad der skete. Når hun sad i vinduet kastede hun blomster ned så hendes mand viste hun var der. Tror ikke den holder i dag,med at vi kvinder bliver gemt væk bag et vindue.

Jaipur indien

The pink city Jaipur har også en masse templer, vi besøgte en tidlig morgen til storslået morgen sang fra fler hunderede mennesker som strømmede ind i templet i sang. Govind Devji`s Tempel. Kæmpe oplevelse.

Jaipur indien

optog sang der fra lyder fantastisk med så mange stemmer på en gang.

Abetemplet et andet sted der er vær at besøge, man skal bare ikke blive bange for der er en del aber og de kommer far alle retninger. Templet tilbeder abe guden Hanuman, så derfor mange aber, de bliver tilbedt med rigelig mad fra alle de besøgende.

Jaipur indien Jaipur indien

Så var det slut med Jaipur, traditionelt dans fra Jaipur og en indisk tapas tallerken kaldet Thali, måske vi ses igen Jaipur the pink city.

Jaipur indien

Den smukke danse pige.

Jaipur indien

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*