Yoga festival Amsterdam

Skøn skøn weekend i Amsterdam, jep lige vendt hjem fra en dejlig yoga festival i Amsterdam, kan kun anbefales at prøve den. Min store udfordring var et brækket håndled der ikke var særlig stærk/ fleksibel så alle mine yoga valg stod på det blid, blød…men spændende at vælge det man aldrig vælger, det er jo en udfordring i sig selv. Amsterdam yoga festival blev hold af yoga huset, Yogafest Studio som ligger i det skønne område Westerpark…også kaldet westergaspark, da der i tidernes morgen lå et gasværk. Alle de gamle bygninger og gas tanken bruges i dag til sociale formål, cafeer, restaurant og events. Fantastisk område hvor der er plads til alle. YogaFest Studiet ligge i et af de gamle smukke hus. Yoga huset har to sale en dejlig cafe med udendørs hygge og massage rum, smukt roligt med en dejlig stemning.

Uden for havde i de i weekenden små boder med yoga tøj, yogi te, smagsprøver på forskellig sunde drikke og spiselige snacks, så vi rigtig kunne blive yoga fristet.

Yoga festival Amsterdam

det smukke yoga hus og deres dejlige cafe….http://yogafeststudio.com/

Yoga festival Amsterdam

Velkommen til en skøn by

Vi kom fredag dagen før yoga festivallen så der skulle nydes igennem, slentres gennem små gader, spises skøn mad og tjekke ud hvilke klasser der skulle prøves over de næste to dage.

Yoga festival Amsterdam

Amsterdam….og jeg kan ikke stå for det søde spiser dog ikke alt….. bare lige lidt for at glæde mine smagsløg…

Indrøm et smukt syn.

Men der var også plads til det sunde….

Yoga festival Amsterdam

Yoga festival Amsterdam

Så er der yoga festival 10 til 12 klasser om dagen….hvad nåede jeg

Lørdag morgen stod på Forest yoga…..Tree of soul med Marlene Henny som med sig havde en DJ i yoga musik….måske lige lidt for lyd højt for min smag, med spændende at prøve nyt, bevæge sig i skoven mærke sit åndedræt og blive opslugt af bevægelses rytmen til musikken. Alt var sort, udover vi alle fik en plet i panden og gulvet var fyldt med neon grønne streger. Spændende.

Yoga festival Amsterdam

Klar til en gang skov bevægelse, med DJ og en fantastisk levende underviser.

Yoga festival Amsterdam

 

En halv times pause så var næste yoga lære på banen. Rummet blev lyst, musikken blev skiftet ud med blid klassisk musik så stemningen blev nu mere smuk, blød og nærværende.

Andreas Trussat, underviste en yin flow klasse, med fokus på blødhed, stræk og åbenhed. Klassen begyndte i en rundkreds hvor vi masseret hinanden, 3 gange OM en sang fra Andreas Trussat og en munterhed der førte os tilbage på måtten. Klassen sluttet med at vi alle skulle sige et ord til Andreas Trussat når han stod ved os…..lige det ord der fald os ind…..mit ord var Relaxet….

Yoga festival Amsterdam

Tak til en skøn yogi for en dejlig klasse.

http://www.andreastrussatyoga.com/

Så blev det tid til foredrag…..Ayurveda talk med dr Robert Svoboda……http://www.drsvoboda.com/

Yoga festival Amsterdam

Dette foredrag var i yoga lokalet AIR… øverest oppe i yoga huset.

En snak om Prana….sund livsstil….lær at lyt til egen krop….angst og bekymring hvad gør det ved kroppen…. de 4 forskellige elementer(doshaerne) indenfor ayurveda. Det er henholdsvis pitta, vata, kapha og blod.

Spændende og tankevækkende, kan altid lære nyt eller se tingende fra nye vinkler.

Dagens sidste time blev endnu en fantastisk oplevelse med dejlig undervisning til lyden af en smuk tromme, somme spillede da vi bevægede os ind i rummet.

IMG_8015.MOV….Trommer

Tryk på link for at høre den smukke musik.

Yoga festival Amsterdam

En klasse med Lennart Keijser, blid yin med fokus på hoften, lang blød og intense stræk…..https://lennartyoga.wordpress.com/

Dygtig dygtig underviser som jeg godt kunne tænke mig besøgte Danmark. Hele undervisningen var med en fantastisk guidning, Lennart var rundt i klassen hele tiden med opmærksomhed på om alle. Musikken fulgte hans undervisning, så var det intenst hjalp musikken dig på vej, var det blidt fik tonerne dig til at give slip…….dejlig dejlig afslutning på denne lørdags yoga dag.

Og hvad er mere vigtig når dagen slutter i en glad stemning……hygge i solen og et koldt glas vin….

Yoga festival Amsterdam

Yoga søndag….en kort dag fordi et fly der skulle sende os hjem igen…….

Søndag morgen bød igen på smukke trommer da vi kom til klassen……

IMG_8050.MOV…morgen trommer

Yoga festival Amsterdam

Andrea Paige, en klasse med dejlig flow, dybe stræk og få hjertet åbnet op til den nye dag. Denne skønne yoga lære kommer til Århus i august, tiden kunne hun ikke lige huske, men er min tid fri skal jeg på denne workshop, for hun gør glad men også utrolig dygtig. Fra USA lige flyttet til Amsterdam, så vi vi snakket om Danmark er jo ikke lang væk.

http://liveforvitality.com/

Sidste klasse blev lidt af de hårde….Ashtanga for begynder….men det tror jeg at Gibran Gonzalez havde glemt. Sved på panden og bare fart på gennem hele timen, det blev så farvel til Amsterdam yoga festival, men ikke sidste gang tror jeg….man ved aldrig.

Nåede aldrig lige at få taget et foto af den lille adrætte mand.

https://delightyoga.com/about/staff/gibran-gonzalez

Takke for godt selskab, grin, snak, og ikke mindst yoga Birgitte.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*